Wanneer u een muzikale invulling zoekt voor een feestje, bruiloft of evenement is er ontzettend veel keuze. DJ’s, bands, duo’s, trio’s, solisten en van alles meer. Zingende dj’s zijn er een stuk minder.

Goed zingende dj’s zijn zelfs erg zeldzaam. Logisch genoeg, er zijn nu eenmaal niet zoveel mensen die goed kunnen draaien én zingen. U leest hier de 5 goede redenen om deze te boeken.

1. Interactieve performance

Uiteraard zijn er genoeg dj’s die de microfoon gebruiken om het publiek op te zwepen of om te presenteren. Natuurlijk kan dat leuk zijn, maar een goed zingende dj biedt waarschijnlijk meer muzikaliteit en kan een breder deel van het publiek aanspreken. Jong(er) publiek heeft vaak affiniteit met een dj, maar bij ouder publiek is dat zeker niet altijd zo.

Een goed zingende dj kan het publiek samenbrengen en een leuke sfeer voor zoveel mogelijk gasten creëren. Een goed zingende dj is daarbij over het algemeen ook wat interactiever dan een normale dj.

2. Originele act

Gasten hebben tijdens een feest, bruiloft of evenement vaak een bepaald verwachtingspatroon bij een dj. Ze verwachten bijvoorbeeld dat de dj bekende hits draait, de dansvloer vol draait of de mensen opzweept. Een goed zingende dj kan aan deze verwachtingen voldoen en er nog een extra schepje bovenop doen met live optredens.

Als de gasten binnenkomen en iemand achter een dj booth zien staan, verwachten ze waarschijnlijk enkel een dj. Een goed zingende dj kan de gasten daarbij ook nog verrassen en verbazen met zijn live optredens.

Zingende dj tijdens een optreden op een bruiloft

3. Groot enthousiasme bij het publiek

Dat leert de ervaring van Singer in Suit, die honderden keren als zingende dj heeft opgetreden. Hij heeft ook met veel succes opgetreden met live bands, duo’s, trio’s en grote orkesten. Hij treedt ook regelmatig solo op, enkel als zanger. En hij werd in het verleden ook geboekt als dj, zonder te zingen. De verschillende samenstellingen werken eigenlijk allemaal, maar het draaien en zingen samen is al heel vaak een gouden combinatie gebleken.

De optredens als zingende dj zijn de optredens die er voor Singer in Suit echt uit springen. Het zijn de optredens waarbij het enthousiasme bij het publiek het allergrootst blijkt.

4. Flexibele invulling

Wanneer een feest of bruiloft een verandering of boost nodig heeft, kan een goed zingende dj snel schakelen om te brengen wat de sfeer en het publiek verlangen. Natuurlijk kan een normale dj ook wisselen van muziekstijl of het publiek opzwepen, maar een goed zingende dj kan mensen een extra lift geven als hij live gaat zingen. Het werkt verfrissend en vernieuwend.

Als er later weer behoefte is aan beats en een dj mix, kan hij weer achter de dj booth gaan staan.

Met deze afwisseling blijft een feest, bruiloft of evenement levendig en dynamisch.

zingend dj met enthousiast publiek

5. Complete act

Natuurlijk heeft een goede dj voor feesten en bruiloften een brede collectie met muziek van allerlei tijden. Hierin zijn als het goed is ook allerlei genres, tempo’s en stemmingen vertegenwoordigd. Een goed zingende dj is echter completer dan een normale dj.

Hij kan nog meer vaardigheden inzetten om het publiek te vermaken. Zijn muziekcollectie, muziekkennis en dj-skills, maar daarnaast dus ook zijn stem, performance, presentatie en interactie.

Deze extra tools komen van pas om het publiek te kunnen blijven boeien, zeker over langere tijdsduren van 4 of 5 uur.