Singer in Suit zingt veel op verjaardagen. Groot en klein, door heel Nederland en zo nu en dan ook in het buitenland. Van de mensen die een feestje willen geven, krijgt hij van tevoren vaak allerlei vragen. Dit zijn de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden van Singer in Suit.

1. Wat voor liedjes zing je eigenlijk allemaal op een verjaardag?

Als jullie wat steekwoorden met genres, artiesten en titels aan mij doorgeven, kan ik daarmee verder. Ik ben heel flexibel en kan echt allerlei kanten op, zeker ook jullie kant! Ik hoor graag van jullie wat de sfeer is die ik mag gaan neerzetten. Ik heb zelf eigenlijk niet echt 1 favoriete stijl om te zingen of draaien. Het is juist de combi van genres die me aanspreekt.’

2. Zing je ook alle verzoekjes van onze gasten tijdens een verjaardag

‘Ja, als het enigszins uitkomt, als het in de set past en als het binnen de wensen van de opdrachtgever(s) past. De verzoekjes moeten dan alleen leuk zijn voor 1 iemand of een heel klein groepje mensen. Dat zou zonde zijn! De muziek die Singer in Suit brengt, moet zoveel mogelijk breed aanspreken. Ik ben zeker niet flauw met verzoekjes uit het publiek. En verzoekjes van de opdrachtgevers hebben bij mij altijd voorrang. Kom maar op dus! Ik ben benieuwd naar jullie voorkeuren!’

3. Als wij een lijstje aanleveren, kun jij deze nummers dan zingen in die volgorde op de verjaardag?

‘Het is in ieders belang dat ik mijn eigen sets en volgorde kan maken, echt. Zeker in jullie belang! Ik sta elke week op feestjes en heb veel ervaring met het gebruik maken van de sfeer en het moment. Ik kan zorgen voor de juiste overgangen en een goede mix. Een vooraf opgesteld lijstje lijkt wel leuk, maar de sfeer van het moment kan iets heel anders vragen dan wat op het lijstje staat. Jullie kunnen de lijst overigens gerust sturen, dan kijk ik wat mogelijk is. En misschien doe ik wel inspiratie op uit jullie lijst!’

4. Er is nog iemand meer die kan zingen, mag hij gebruik maken van jouw microfoon op de verjaardag?

‘Ja, Ik heb zeker microfoons voor een gastoptreden. Die mogen jullie gewoon gebruiken. Ik kan ook helpen met het aansluiten en versterken van instrumenten, beamers en andere apparatuur. Als jullie nog een andere (professionele) zanger hebben geboekt voor een optreden, laat het me dan wel weten. We kunnen dan vooraf een en ander overleg over de techniek en apparatuur. En dan kunnen we eventueel afspreken wie wat zingt, zodat we niet precies dezelfde nummers brengen op de verjaardag.’

5. Zing jij ook wel eens met live begeleiding van een instrument?

‘Jazeker, maar niet met de act Singer in Suit. Singer in Suit maakt gebruik van backing tracks (orkestbanden) die in een eigen studio worden geproduceerd. Deze tracks komen ook in een mix als Singer in Suit als zingende dj wordt geboekt. Het feit dat Singer in Suit tijdens optredens geen instrumenten gebruikt, heeft vaak ook te maken met de ruimte. Singer in Suit staat vaak op locaties waar het heel druk is, tussen het publiek op de dansvloer. Met bijvoorbeeld een gitaar zou ik snel tegen mensen aan stoten.’

6. Wat gebeurt er als je echt ziek/ slecht bij stem bent en dus niet kan komen zingen op onze verjaardag?

‘Gelukkig ben ik niet vaak ziek of slecht bij stem, dus dat scheelt al een hoop. Ik heb er nog nooit een optreden voor af hoeven zeggen (klop, klop). Ik ben overigens ook allround dj, dus mocht ik echt niet kunnen zingen tijdens het feest, kan ik vaak nog wel alleen dj zijn. Dan is er toch de hele tijd muziek. Voor overmacht en onvoorziene omstandigheden ligt er overigens altijd een noodplan klaar om jullie vooruit te helpen.’

7. Wij geven thuis een feestje voor onze verjaardag. Kun je daar ook komen zingen?

‘Zeker. Als jullie zorgen voor ruimte, elektriciteit en gezellige mensen dan maken we er samen een feestje van bij jullie thuis? Nodigen jullie de buren ook uit? Wel zo gezellig en het voorkomt vaak klachten ;)’

8. Kun je ook in de openlucht zingen als het lekker weer is op op mijn verjaardag?

‘Ja, bij strakblauwe hemel en goede voorspellingen wel, maar het is altijd slim om overdekking achter de hand te hebben die snel kan worden ingezet. In principe is dat ook verplicht, maar bij super lekker weer nemen we het risico soms om volledig in de openlucht te gaan staan. Dit wordt altijd goed van tevoren overlegd.’

9. We hebben eerst een diner of etentje. Kun je ook eerder komen opbouwen?

‘In overleg is dat mogelijk. Het zou kunnen dat er een kleine meerprijs is i.v.m. de wachttijd, maar dat is niet altijd zo.’

10. Krijgen we korting als we je voor meerdere verjaardagen boeken?

‘Dat zouden we kunnen bekijken. Dat is met name afhankelijk van de data waarop de feestjes voor jullie verjaardag plaatsvinden.’

MENU