sfeerbeeld festival wedding
Ook Singer in Suit ziet ze steeds vaker: festival bruiloften. In het bos, aan het water, in een weiland, ‘in the middle of nowhere’: festival bruiloften kunnen echt fantastisch zijn, zeker als het weer een beetje redelijk is. En als een en ander goed georganiseerd wordt. Daarvoor deze tips:

1. Zorg voor een geschikte omgeving

Zoals bij elke bruiloft is de locatie van een festival wedding erg belangrijk. Een festival wedding midden in een woonwijk is vragen om klachten. Het zou jammer zijn als de politie na enkele uren op de stoep staat en de mensen op de dansvloer opeens genoegen moeten nemen met een achtergrondmuziekje. Het buitengebied is een aanrader, zeker ergens heel afgelegen in een bos, bij een plas of in duinengebied.

2. Licht de buurt in

Doe eventueel briefjes in de brievenbus van de buren met een leuk bericht en/of een kleinigheidje. De ervaring leert dat buren dan een stuk toleranter worden!

3. Kies de juiste tent

Niet te groot, niet te klein. Genoeg bewegingsruimte voor de gasten, maar toch intiem en gezellig. Zeker niet: hoe groter, hoe beter.

festival bruiloft met tipi tenten

4. Zorg voor een houten vloer

Zeker als de ondergrond vochtig is. Natte voeten zijn niet alleen vervelend, maar vaak ook koud. Mensen die het koud hebben, gaan misschien eerder weg en dat is weer minder goed voor de sfeer.

5. Bespaar niet op een aggregaat

Zorg voor een aggregaat met voldoende capaciteit. Met een volle dansvloer wil je zeker geen stroomuitval! Zorg ervoor dat koelingen, koffiezetapparaten, elektrische heaters en andere apparaten die veel vermogen vragen gescheiden zijn van het geluid, zodat de kans kleiner wordt dat de muziek uitvalt.

6. Zorg voor voldoende voor heaters

Zelfs op de mooiste zomeravonden kan het later flink afkoelen. Gasten zouden dan wel eens de neiging kunnen krijgen om vroeger weg te gaan. Zonde, toch? Zeker als mensen her en der staan en het toch al niet zo druk lijkt. Dus: maak het gezellig, maak het behaaglijk en bespaar niet op heaters.

7. Zorg voor voldoende overkapping

Zeker met het weer in Nederland. Slechts 10% kans op regen is nog steeds 10% kans op regen. Hou er bij het plaatsen van de tent(en) ook rekening mee dat de wind eronder kan komen. En wees niet te naïef: ook op jullie dag kan het regenen. Al gaan we daar natuurlijk niet vanuit. Een flexibele opstelling is ook een aanrader, om bij veranderende weersomstandheden snel te kunnen schakelen.

8. Overweeg een leuke dresscode

Niet verplicht, maar misschien leuk om het af te maken? Kleurrijk accessoires, shorts, hoeden, bandana’s: Leef je uit! Creëer de ultieme festival look. Singer in Suit ziet ook genoeg festival weddings waarbij het bruidspaar casual gekleed is. Zorg voor een dresscode waaraan mensen zich makkelijk kunnen houden en je zult zien dat veel gasten meedoen.

9. Kies voor de juiste decoratie

Een simpele partytent in de tuin is natuurlijk nog geen echte festivalwedding. Dus: maak er werk van. Bordjes, decoraties, lampionnen, fakkels: noem maar op, genoeg dingen die de sfeer kunnen versterken. Er zijn natuurlijk ook mensen die de bruiloftlocatie voor jullie aankleden, zoals Weddingfruits. Je kunt het zo gek maken als jullie zelf willen. Doe inspiratie op! Kijk eens op andere wedding blogs, social media, YouTube en zelfs op grote festivals.

10. Zorg voor een chill out area

Niet alleen voor de oudere gasten, maar ook voor de andere gasten die even op adem willen komen om zich vervolgens weer volop in het feestgedruis te storten. Regel bijvoorbeeld loungebanken, relaxte stoelen of kussens.

11. Maak een eventueel terras niet te groot

Voor veel bruiloften in de zomer en het voorjaar is dit iets om serieus rekening mee te houden. Het zou jammer zijn als de helft van de mensen buiten op het terras zit, terwijl het echte feest in de tent is.

12. Kies de juiste act

Kies een act die de sfeer van een festival bruiloft snapt en er ervaring mee heeft, zoals Singer in Suit. Hij is zowel zanger als dj en kan met een mooie afwisseling zorgen voor de juiste sfeer op een festival wedding. Hij is afkomstig uit Brabant, maar treedt landelijk op.

13. Ga voor een champagnebar

Zoals die van Buitengewoon Bubbels. Met de lekkerste drankjes! De retrotrailer van deze bar ziet er overigens ook geweldig uit. En de mensen van de bediening zijn erg aardig.

bruidspaar tijdens een festival bruiloft

14. Boek een sweet table

Wie houdt er niet van zoet en lekkers? En een sweet table is niet alleen lekker, maar ook een echte eye catcher op een bruiloft. Neem bijvoorbeeld een sweet table van Soet Tastisch met zelf bedachte en gemaakte lekkernijen! Niet alleen geschikt voor festivalbruiloften, maar voor alle bruiloften :).

15. Kies een leuk slot

Vaak ziet Singer in Suit bijvoorbeeld wensballonen of een bepaalde vorm van vuurwerk. Denk na over wat jullie mooi vinden en bekijk ook goed of het in die omgeving allemaal is toegestaan. Ligt het festivalterrein aan het water. dan is een exit per boot misschien iets om over na te denken. Of anders met speciaal vervoer over de grond? Bijvoorbeeld in een leuke auto.

Tagged with →