Bruiloft- en feest dj’s discussiëren graag over hoe hun setup eruit ziet, maar hoe zit het met de uitstraling van de rest van de ruimte? Bij bruiloften en andere evenementen kan relatief eenvoudige uplighting ervoor zorgen dat de beleving een stuk beter wordt.

Sfeervolle uplighting

DJ’s bieden vaak een aantal lichtpakketten aan, bij en rond de dj booth. Maar waarom zou een DJ – die grotendeels op muziek is gericht – de belichting van de rest van ruimte voor zijn of haar rekening nemen? Het is de wow-factor die het kan brengen. Mooie uplighting kan zelfs wat saaie, algemene ruimtes er speciaal uit laten zien. Dit komt het gehele feest of evenement ten goede, ook de beleving van de muziek en daar heeft iedereen baat bij. Ook de dj. Misschien wel: juist de dj.


Uplighting is een vrij eenvoudige techniek waarmee een gehele ruimte meteen een andere (betere) uitstraling krijgt. Ook als er weinig stroompunten zijn is dit een uitkomst. De lampen kunnen namelijk met elektriciteit worden doorgelinkt en er zijn ook spots op accu of batterij beschikbaar. Handig!

Qua kleuren en combinaties is er ook een hoop mogelijk. Zelfs op locaties waar geen hazer (mist) of rook mag worden gebruikt, geven uplights een mooie gloed, een zogenaamd ‘wash’ effect. Denk bijvoorbeeld aan kastelen en monumentale panden, waar vaak bruiloften en feesten worden gegeven. Vanwege richtlijnen van de brandweer of gemeente mag daar vaak geen rook of mist worden gespoten.

Plaatsing van uplights

Het is vaak mooi om uplights gelijkmatig in de kamer te plaatsen en om architecturale elementen te accentueren (pilaren, bogen, enz.). Vermijd de veel voorkomende fout om ze gewoon recht naar de muur te wijzen zonder een stap terug te doen en te controleren hoe het eruit ziet. Uplights bij grotere planten geven trouwens vaak ook een mooi effect.

Kleurafstemming van uplights

Kleurafstemming kan een hele leuke touch zijn bij bruiloften en feesten. We kijken voor de kleurenkeuze onder meer naar de tinten van de ruimte. Of misschien wil de opdrachtgever specifieke kleuren, als thema of bijvoorbeeld omdat deze kleuren in de huisstijl zitten, bijvoorbeeld bij een bedrijfsfeest of personeelsfeest. Uplights kunnen een vaste kleur hebben, maar bijvoorbeeld ook wisselen door bediening van de dj of lichttechnicus.

Uplights van Singer in Suit

Singer in Suit biedt uplightpakketten aan van 8 of 12 spots. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden. Een uplightpakket met 8 lichtpunten is er al vanaf 40 euro.

Chris van Grinsven