Hoe weet je als dj welke muziek populair is bij het publiek op bruiloften? ‘Vroeger’ was het antwoord op die vraag simpel. Je keek bijvoorbeeld in de Top 40 of de Mega Top 50. En misschien in de tipparade. Tegenwoordig zijn er zoveel meer charts en hitlijsten, bijvoorbeeld ook nog via iTunes of Spotify. En het kan nog specifieker.

Shazam Top Tracks voor bruiloften

Dankzij een tool van Shazam kun je snel en gemakkelijk de 50 meest ‘Shazamed’-tracks zien in honderden steden over de hele wereld. Ook in Nederland! Deze lijsten worden dagelijks bijgewerkt en het is een geweldige manier om op de hoogte te blijven. Het is niet alleen wat er wordt gespeeld, maar ook de nummers waar mensen meer over willen weten.

Kijk hier bijvoorbeeld wat de top tracks zijn in de 10 grootste steden in Nederland. Handig voor een act als Singer in Suit met optredens door heel Nederland. Met de Shazam Top Tracks kan Singer in Suit dus ‘inzoomen’ op de locale muzieksmaak. In dit soort lijsten zie je dat sommige nummers al veel grotere hits zijn/lijken dan hun positie in de Top 40 doet vermoeden. Natuurlijk blijft de muzieksmaak van het bruidspaar wel altijd het belangrijkste ;).

Populaire muziek vinden voor bruiloften in heel Nederland:

1. Bruiloften in Amsterdam, Noord-Holland:
2. Bruiloften in Rotterdam, Zuid-Holland:
3. Bruiloften in Den Haag, Zuid-Holland
4. Bruiloften in Utrecht, Utrecht
5. Bruiloften in Eindhoven, Noord-Brabant
6. Bruiloften in Tilburg, Noord-Brabant
7. Bruiloften in Almere, Flevoland
8. Bruiloften in Groningen, Groningen
9. Bruiloften in Nijmegen, Gelderland
10. Bruiloften in Breda, Noord-Brabant

Over Shazam

Shazam is een applicatie ontwikkeld door Apple, oorspronkelijk ontwikkeld door Shazam Entertainment Ltd. (vóór 2018). Deze app kan muziek, films, reclame en televisieprogramma’s identificeren op basis van een kort gespeeld voorbeeld en met behulp van de microfoon op het apparaat. In december 2013 was Shazam volgens zijn CEO een van de top tien populairste apps ter wereld (!). Vanaf augustus 2014 had de Shazam-app meer dan 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en was deze gebruikt op meer dan 500 miljoen mobiele apparaten. In oktober 2014 kondigde Shazam aan dat zijn technologie is gebruikt om 15 miljard nummers te identificeren. Wow!

Overigens kun je je eigen Shazam-tracks delen met Singer in Suit, zodat hij deze draait of zingt op jullie eigen bruiloft!

MENU