Singer in Suit zingt veel op bruiloften. Van bruidsparen krijgt hij van tevoren vaak allerlei vragen. Dit zijn de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden van Singer in Suit zelf.

1. Wat voor nummers zing je?

‘Dat kunnen allerlei nummers in allerlei stijlen van alle tijden zijn. Dat klinkt vaag en veelomvattend, haha…maar het is wel zoals het is! De muziek wordt eigenlijk altijd afgestemd op de wensen van het bruidspaar, van jullie dus.

Als het bruidspaar vooraf wat steekwoorden met genres, artiesten en titels doorgeeft, kan ik daarmee verder. Het is ook slim om aan te geven wat per se niet gewenst is tijdens de bruiloft. Het zou bijvoorbeeld jammer zijn als ik Nederlandstalig of een andere genre ga zingen, terwijl het bruidspaar helemaal niet van Nederlandstalige muziek houdt.

Het is bijvoorbeeld ook handig om te weten of het bruidspaar wel of niet van housy nummers houdt. Pop/top 40 zing ik meestal wel tijdens zijn optredens. Voor voorbeelden van nummers die voorbij kunnen komen, zou je kunnen kijken in de repertoirelijst. Voor jullie bruiloft ben ik benieuwd naar jullie input! Bruidsparen zijn erg verschillend in hun voorkeuren. Nummers die het ene bruidspaar heel graag wil horen, wil het andere bruidspaar zeker niet. En vice versa.’

2. Kun je ook zingen tijdens de huwelijksceremonie?

‘Zeker! Dat is altijd bespreekbaar. Ik word daar vaker voor gevraagd, ook in combinatie met een receptie en een feest. Het repertoire is zo uitgebreid dat ik elk deel van de trouwdag andere muziek kan zingen. Zo kun je de complete muzikale invulling van je trouwdag aan mij over laten. Natuurlijk werk ik wel met jullie voorkeuren, dus laat me gerust weten welke nummers speciaal voor jullie zijn.’

3. Zing je ook verzoekjes van gasten tijdens het feest?

‘Ja, als het zo uitkomt, als het in de set past en als het binnen de wensen van het bruidspaar past. Verzoekjes moeten niet alleen leuk zijn voor 1 iemand of een heel klein groepje. De muziek die Singer in Suit brengt, moet zoveel mogelijk een breed publiek aanspreken. Ik ben zeker niet flauw met verzoekjes. En verzoekjes van het bruidspaar hebben bij mij altijd voorrang.’

4. Kun je onze openingsdans zingen?

‘Misschien wel! Kijk eens of het nummer wat jullie voor ogen hebben in deze lijst staat. Als het er in staat, is de kans groot dat ik het nummer kan zingen voor jullie openingsdans. Geef het wel ruim van tevoren aan, zodat ik het nummer nog even kan doornemen, indien nodig. Als het nummer niet in de lijst staat, wil dat overigens niet zeggen dat ik het niet kan zingen.

Tegen redelijke meerprijzen kunnen nummers vaak speciaal worden ingestudeerd. Daarnaast is de repertoirelijst niet 100% compleet en kan jullie nummer zomaar toch in het repertoire zitten. Dan kost het niks extra’s’

5. Als wij een lijst maken in bijvoorbeeld Spotify, kun jij deze nummers dan zingen in die volgorde?

‘Het is in ieders belang dat ik mijn eigen sets kan maken. Ik sta wekelijks op bruiloften en heb veel ervaring met het gebruik maken van de sfeer en het moment. Ik kan zorgen voor passende overgangen. Een vooraf opgestelde lijst lijkt leuk, maar de sfeer van het moment kan iets heel anders vragen.

Jullie kunnen de lijst gerust sturen, dan kijk ik wat mogelijk is. En misschien doe ik wel inspiratie op!’

6. Er is nog iemand die kan zingen, mag hij gebruik maken van jouw microfoon?

‘Ja, Ik heb een microfoon beschikbaar voor gastoptredens. Ik kan ook helpen met het aansluiten en uitversterken van instrumenten, beamers en andere randapparatuur.’

7. Zing je ook wel eens met live begeleiding, zoals met een band, piano of gitaar?

‘Ja, maar niet met de act Singer in Suit. Singer in Suit maakt gebruik van backing tracks die in een eigen studio worden geproduceerd. Deze tracks komen ook in een mix als Singer in Suit als zanger en dj wordt geboekt, wat vaak het geval is. Het feit dat Singer in Suit tijdens optredens geen muziekinstrumenten (zoals een gitaar) gebruikt, heeft vaak ook te maken met de ruimte.

Singer in Suit staat vaak op locaties waar het erg druk is, tussen het publiek op de dansvloer.’

8. Wat gebeurt er als je ziek bent of slecht bij stem?

‘Gelukkig ben ik niet vaak ziek of slecht bij stem, dus dat scheelt. Ik heb er nog nooit een optreden voor af hoeven zeggen. Ik ben overigens ook dj, dus mocht ik echt niet kunnen zingen tijdens de bruiloft, kan ik vaak nog wel alleen dj zijn. Voor overmacht en onvoorziene omstandigheden ligt er overigens altijd een back-up plan klaar.’

9. Wat voor muziek zing je het liefst?

‘Ik heb eigenlijk geen favoriete stijl om te zingen. Juist de combinatie van commerciële stijlen spreekt me aan.

Ik zie graag dat de opdrachtgever en het publiek het naar hun zin hebben, met welke muziekstijl, maakt me niet zoveel uit. Mijn stem is veelzijdig en daar maak ik graag gebruik van.’

10. Waarom doe je niet mee met The Voice of Holland?

‘Ik vind The Voice een mooi programma, maar zie mezelf niet als deelnemer. Ik vind het leuk om kleine(re) optredens te doen, vanwege de interactie’

MENU